A testület

RÓLUNK

Bedő Andrea - polgármester

Hisz a közösség, az együttműködés erejében, a hagyományokban és a digitalizációban. Program.

Végi Zsuzsanna - alpolgármester

Korábban polgármester, jelenleg a képviselőség vállalása mellett a szociális szférában dolgozik

Büki Lajos - képviselő

Képviselői szerepet vállalva segíti a falut, annak további fejlődését.

A képviselőtestület

Közösen, együtt Bödeháza fejlődéséért.

2020. február 29. - Fánksütés 

Fánksütés és farsangi szokások Bödeházán

Második levelünkben beszámoltunk a Zalai Falvakért Egyesület HOUSES - Tájházak projektjéről, és volt egy mellékletünk is, melyben Káldiné Zsálek Vali, településünk lakója írta le a farsangi szokásokat. 
A hónap végén pedig felkészültünk a fánksütésre. Egy szlovén és egy magyar recept alapján készültek el a fánkok, és mindenki elmondta, hogy készíti ő a fánkot, a nagymamák és nagypapák elhozták az unokákat is. S nagyon jól éreztük magunkat a rendezvényünkön. Ünnepeltünk szülinapot is, és a következő szám mellékleteként a recepteket elküldjük közösségünk azon tagjainak is, akik nem tudtak részt venni a rendezvényen. 

2020. február 1. - Találkozik Bödeháza

Közös beszélgetések a falunk lakóival

2020. február 1-én találkoztunk a falu kulturotthonában, hogy elkezdődjön egy párbeszéd a falu lakói között. Kíváncsiak voltunk mit szeretnénk, MI együtt. Hiszen a falu 2020-as költségvetésének a tervezése zajlik, s fontos tudni, hogy mire van szükségünk. 

A délután jó hangulatban telt, s nagyon jól éreztük magunkat. Már decemberben megbeszéltük, hogy havi hírlevélben tájékoztatjuk a lakosságot, hogy mi történik településünkön, s sokan felajánlották önkéntes tevékenységüket is a település programjainak segítéséhez. 

Nagyon jó csapat alakul... A képeken mi beszélgetés közben és a második legifjabb a faluból... és a legidősebb a 88 éves Margit néni akit megköszöntöttünk a születésnapján! 


2020. január - Interreg - Houses

Tájegységünk és Bödeháza újabb lehetősége a Zalai Falvakért Egyesülettel

2020. január 31-én Bödeházán a a szlovén-magyar határon található Hetés Barátság Parkban találkoztak azok a projektpartnerek, akik az idén 30 éves Zala Falvakért Egyesület partnereiként nyertes pályázatot adtak be az Egyesület Houses - Tájházak Útján lévő pályázatára, melynek célja tájházak, tájegységek és hotelek közötti együttműködések kialakítása, turisztikai csomag létrehozása. 

A határról Gáborjánházára érkeztek és az ottani Hetési Értékek Házában nézték meg a gyűjtött népi tárgyakat, és bögréjükbe a sparhelten főtt teát is kaptak a nosztalgikus élményhez, majd Zalaszombatfán folytatódott az esemény, ahol fumut kóstoltunk, és az ottani Szőttes múzeumban zártuk a napot!

A találkozón a Zalai Falvakért Egyesület, a Lenti és Térsége Turisztikai Egyesület, Bödeháza, Gáborjánháza és Zalaszombatfa, Lendvajakabfa polgármesterei, és a kehidakustányi másik nyertes delegációja kezdte meg közös munkáját a projekt, a hetési értékek megismerésével, a Thermal Hotel Balance**** Lenti bemutatkozásával és az értékesítési szempontok megismerésével. 


2019. december - Koccintás és túra

... a szlovén - magyar határon

Minden évben 2004-től a határon (Szlovénia-Magyarország) a két szomszédes település - Bödeháza és Zsitkóc megtartja az évzáró és újévköszöntő barátságos rendezvényét. Pár éve már nem csak út van a határon átvezetően, hanem egy Park is. A Hetés Barátság Park. Ebben az évben is túrát szerveztünk Zsitkócról, amely felmegy a riganyóci kilátóhoz és a magyar-szlovén határsávon jöttünk le a parkba, ahol már vártak minket, akik nem tudtak velünk jönni túrázni. A 425-ös határkőnél... Az idén 10.00-kor kezdtük a parkban a fűtést és 11.30-kor indulunk Zsitkócról. A Koccintáson több, mint 400-an voltak jelen, és az elöljárók köszöntötték az új évet sok örömet kívánva mindenkinek. Volt aki Innsbruckból jött haza, voltak Lichtensteinből is, és ígérték jönnek jövőre is. Köszönjük Vigh László miniszteri biztosnak, a magyar térség országgyűlési képviselőjének, Marjan Kardinar Dobronak polgármesterének, Magyar Janez Lendva polgármesterének, Varga Edit DMÖNK elnökasszonyának, a hetési polgármestereknek - Pantó László Gáborjánháza polgármesterének, Szabó Zoltán Zalaszombatfa polgármesterének, Horváth László Lenti polgármesterének, Horváth Zoltán Tófej polgármesterének, Könyves Gábor Söjtör polgármesterének hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. A hetési települések csapatai és a Road Wanderers Túra Chopper Motoros Club Egyesület a Lenti Mocorgó Egyesület, a Turistično društvo Palinka Čentiba kerékpárosai is és még sokan, akit itt nem tudunk felsorolni de mindenkinek hálásak vagyunk, hogy jött és emelte a rendezvény színvonalát. Jó volt együtt. Tavaly bevált, hogy a környezetünk védelmében saját bögrét hoztatok. Az idén is hoztátok. Nagyon szépen köszönjük, hogy velünk vigyáztok a csodaszép környezetünkre. A szervezők csapatai segítették a rendezvényt. Mindenkinek köszönjük munkáját, segítségét! Bedő Andrea Bödeháza polgármestere és Baci László Zsitkóc HK elnöke

2019. december - Közmeghallgatás

...az Advent jegyében

Ünnepre készülve Bödeházán ...
Ünnepre készülve Bödeházán ...

2019. december 8-án, adventvasárnap tartotta közmeghallgatását a nemrégiben megalakult képviselőtestület. 

A hivatalos rész után a hangulatot az Advent határozta meg, s egy jó beszélgetés ezek után. 

Az Adventi koszorún a következő gyertyát Végi Csaba esperes gyújtotta meg, az adventi énekekkel pedig a a lenti Nefelejcs Dalkör örvendeztette meg a jelenlévőket, sőt közös éneklés is volt. Dr. Zsálek Judit Radnóti Miklós Nem tudhatom... című versét szavalta el, jelképezve mindannyiunk e tájhoz kötődését. Köszönjük szépen mindannyiuk közreműködését. 

Nagyon kellemes délután volt, s tervezzük ezután havonta találkozunk. 

Támogatói  csapat

...

Könyvtár

"A könyvtárunkban ülve akár a világ összes sarkába eljuthatunk. ."

Kovács László

Falugondnok

Célja a szolgáltatáshiányos kistelepülések

esélyegyenlőségének növelése.

... plusz a Rédicsi Közös Önkormányzati Hivatal...