A falugondnoki busz használatáról 2022 ősztől

2022.09.02

Falugondnoki busz használata 2022. szeptember 5-től

Amióta elindult a falugondnoki szolgáltatásunk, azóta a weben elérhető az a 21 oldalas dokumentum, ahol le van írva, hogy milyen szolgáltatásokat tudunk végezni a falugondnoki szolgáltatás keretein belül a falubusszal. Akik hozzánk fordultak, eddig is segítettük a tevékenységüket, ezután is szándékozunk. Jelenleg a költségvetésünk egyensúlyban van, ugyanakkor ránk is hatással vannak az energiaemelések és az üzemanyagnál sem kapjuk a kedvezményes árat.

Ugyanakkor szeretnénk segíteni, így a rendszeres futásait a busznak egy időrendbe foglaltuk, hátha valakinek segítség, vagy többen kérik majd a szolgáltatásokat.

  • Reggeli járat – 7.00kor indul a busz, a rédicsi óvoda, majd a szlovéniai Göntérháza, majd Lenti. Akinek valami kell a Pennyből, János hazafelé meghozza, illetve belép visszafelé a rédicsi boltba is, s kiviszi a házakhoz a bevásárlást. Lentiben a busz 7.45kor van. Ha valakinek így van dolga, a reggeli járattal el tud menni Lentibe.
  • Ebédjárat – A rendelést János nagyjából 9.30-ig leadja a Főnixben. S úgy megy be az ételért, hogy kb 11.30-ra kikerül az ebéd a házakhoz. Ha valaki bent van Lentiben, és szeretne visszajönni, ezzel a járattal haza tud jönni. 
  • Délutáni járat - János 15.00 óra körül indul, Lentiben olyan 15.30-ra ér, ha valakit haza kell hozni, ekkor tud csatlakozni, közben bemegy a rédicsi óvodához, és úgy érkezik vissza Bödeházára, olyan négy óra után.

Ezek a rendszeres napi buszfutások. Ezen kívül, ha szükséges segítünk, amiben tudunk a köztes idősávokban, illetve a kulturális tevékenységeinket is segíti a busz. Tehát, ha valaki nagyobb árut vásárol, ami személyautóba nem fér be, de busszal el tudjuk hozni, kérem, szóljon. Illetve természetesen a gyógyszerek beszerzésének segítése, és rendelőbe vitel előre egyeztetett módon is segítség lehet bárkinek.

Kérem szépen, hogy minden ilyen ügyben Baranyai Jánost hívja mindenki, mert ő tudja a legjobban, hogyan van beosztva az ideje, és vele a legkönnyebb időpontot egyeztetni. Ha valami olyan kérés van, ami túlmutat a falugondnoki tevékenységen, János jelezni fogja, hogy nem az ő hatásköre, és kit érdemes keresni.

Baranyai János telefonszáma: +36 70 4299204

A polgármesteré: +36 20 2034287

Bödeháza, 2022. szeptember 2.

Bedő Andrea

polgármester