Bödeházi kitüntetések

Bödeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete elismerő címek alapításáról és adományozásáról

Hatályos: 2023. 08. 02-tól

A rendelet szövege a következő gombra kattintva érhető el: 

Díszpolgár, polgármesteri dicséret

Bödeháza díszpolgára címet kapja 2023-ban posztumusz Óbíró Ida Éva a felterjesztés alapján a képviselő-testület a 49/2023. (VIII.23.) határozatával. Az oklevelet és az emlékplakettet fia, Óbíró Róbert veszi át.

Polgármesteri dicséret kap 2023-ban a felterjesztés alapján a képviselő-testület 50/2023. (VIII.23.) határozatával a Mesés Hetés Egyesület. Az oklevelet és a tűzzománc emlékképet Szőkéné Csuka Edit, az egyesület elnöke veszi át. 

Díszpolgári cím, és emléktábla leleplezése
Díszpolgári cím, és emléktábla leleplezése

A díszpolgári cím és a polgármesteri dicséret ünnepélyes keretek közt a Hazahívó rendezvényen került átadásra, a díjátadón Vigh László, országgyűlési képviselőnk, miniszteri biztos, Pácsonyi Imre, Zala Vármegye alelnöke, a posztumusz díszpolgári címben részesült Óbíró Ida Éva fia, Óbíró Róbert, Bedő Andrea polgármester leplezték le az emléktáblát a díjátadások után. Az emléktáblát megáldotta Végi Csaba esperesplébános. A képen látható, és jelen volt még Szőkéné Csuka Edit, aki a Mesés Hetés Egyesület nevében vette át a polgármesteri dicséretet.